Večeře s králem ryzlinku

Jak často se vám naskytne příležitost povečeřet s králem? Velikán přírodního moselského ryzlinku, Clemens Busch, míří do Prahy a spolu se speciálním menu osobně představí svá jedinečná vína. Zapište si do diáře tento zábavný chuťový zážitek již 23. lednaLa Bottega Tusarova.

Clemens Busch si získal naše srdce a chuťové buňky již od prvního ochutnání. Není divu, jeho rodina má s vínem bohaté zkušenosti již od 17. století. Stejně tak Clemens začal vinnou révu pěstovat již před 30 lety a to ekologicky, díky čemuž se stal certifikovaným biodynamickým vinařem. Spolu se svou ženou Ritou se specializují na odrůdu rýnského ryzlinku, kterou pěstují na jižních svazích německé řeky Mosel. Tyto strmé, břidlicové svahy představují ideální prostředí právě pro tuto odrůdu.

Již příští úterý si Clemensova vína užijeme společně se speciálně sestaveným menu. Na začátek se můžete těšit na dýňové velouté s kaštanovým parfaitem, marinovanou dýní a dýňovými semínky spolu s Riesling Trocken 2016. Pokračujeme s Riesling Vom Roten Schiefer 2015 a Riesling vom Grauen Schiefer 2014, které doplní ravioli plněné treskou a bramborou s pomerančovou šalotkou a čenou čočkou Belugašafránové risotto s mušlemi sv. Jakuba a hráškové pyré. Milovníci masa se můžou těšit na hovězí žebra s bramborovým fondantem, červenou řepou, cibulovým popelem a hořčičnou houbou spolu s Riesling Marienburg GG 2014. Sladkou těčkou bude millefoglie alla Riesling spolu s Riesling Kabinett 2016.

Cena celého menu je 1490Kč. Zarezervujte si své místo na tusarova@labottega.cz.


Tip: Clemensova vína můžete ochutnat a koupit ve všech našich Bottegách, obchodu Via del Vino i online v eshopu eBottega.cz. V době Clemensovi návštěvy můžete také využít akci na jeho vína.